Nastavak aktivnosti na projektima Delnice, Fužine i Brod Moravice, sufinanciranih iz švicarske darovnice

DELNICE, 31. ožujka 2020.


Aktivnosti na projektima sufinanciranih iz švicarske darovnice, a vezano za sljedeće ugovor za izgradnju: „Mreža Fužine, I: grupa Fužine –Vrata“, II. grupa Lič,“ „Delnice, Mreža, faza 3“  te „Sanacija objekata vodoopskrbe – faza 4c, Delnice, Fužine i Brod Moravice, zaključeno je da će se, unatoč situaciji s pandemijom virusa Covid 19, nastaviti daljnje postupanje sukladno ugovorima kako nadzora, tako i izvođenja radova. No, treba napomenuti da će zbog ograničenja nametnutih suzbijanjem pandemije, tijek i razvoj događanja na ugovorima bit prilagođen novonastalim okolnostima. Iako će doći određenih neminovnih ograničenja u smislu fizičkog izvođenja radova, zaključak je da se realizacija pripremnih/projektnih radova koji prethode samom izvođenju, kao i administrativno vođenje projekata, treba nastaviti prema planu. Sva komunikacija i izvještavanje odvijat će se elektronskom poštom i telefonskim putem, dok će se zapisnici, izvješća i ostalo slati također elektronskim putem.

Tamo gdje su radovi u tijeku, a i za sva nova gradilišta, osigurat će se provođenje mjera socijalne distance i higijene radnika, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite, posebice: 

  • Zaposlenici trebaju biti udaljeni minimalno 1 metar u otvorenom prostoru, u zatvorenom 2 metra
  • Nema okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu
  • Na ulazima i potrebnim punktovima na gradilištu osigurana su dezinfekcijska sredstva
  • Sve zatvorene prostore potrebno je redovito dezinficirati i provjetravati
  • Na vidljivim mjestima istaknute su preporuke o održavanju higijene. 

Cilj je nastaviti s provedbom ovih iznimno važnih infrastrukturnih projekata, u izmijenjenim uvjetima i s pojačanom pažnjom. 

Zatvori izbornik